• Adauga ca favorit
    Adaugă ca favorit
    Balta Caciulati
  • Balta Caciulati
  • Balta Caciulati
Căciulați, jud.Ilfov
adaugat la: 14 December 2017, Număr anunț: 507
Un lac de 30 ha, aflat in apropierea Bucurestiului, in comuna Caciulati, populat in aceasta primavara cu peste 6 tone de crap (comun, salonta, amur)
Ziua de pescuit incepe la ora 6.00 si se inchide la ora 18.00, taxa pentru acest interval este de 80 lei. Se poate pescui noaptea doar prin plata taxei de 160 lei, aferenta partidei de 24 de ore (incepand cu ora 18.00 a zilei in curs, pana la orele 18.00 a urmatoarei zile.
Se poate pescui cu 4 scule (undita sau lanseta). Pescarul care doreste sa pescuiasca cu mai mult de 4 scule, va fi obligat sa achite pt fiecare lanseta sau undita, in plus, o taxa de 25 lei/scula suplimetara.
Plantatul este permis, fara taxa, doar pentru partidele de 24 de ore, cu navomodel. Pentru partidele de 12 ore nu se permite plantatul, sub nici o forma.
Cantitatea maxima de peste ce se poate retine, in urma achitarii taxei de pescuit, pentru partida de 12 ore, este de 5kg (crap, cteno sau somn) iar pentru partidele de 24 de ore se pot retine 10kg de crap, cteno sau somn. Este interzisa pastrarea pestilor de catre 2 sau mai multi pescari, in acelasi juvelnic, sau sac de pastrare, precum si cedarea pestilor de la un pescar la altul.
Carasul prins nu se socoteste in limita cantitatii permise, dar se pot retine inca 5 kg de caras, pentru fiecare partida de 12 ore, sau 10kg pt partida de 24 de ore.
Cantitatea de crap, cteno sau somn ce depaseste limita admisa pt ambele partide, respectiv 5kg si 10kg, si se doreste a fi retinuta, se poate pastra contra cost, achitand 20lei per kg.
Se vor elibera, neconditionat, exemplarele de crap, cteno sau somn cu greutatea mai mica de 1kg, precum si exemplarele cu greutatea mai mare de 5kg.
Este interzisa pastrarea in juvelnic sau sac de pastrare, a exemplarelor de crap, cteno, somn (cu greutati intre 1 si 5 kg) ce depasesc limita admisa si nu se doreste a fi retinute! Vor fi eliberate imediat ce sunt capturate, in stare vie si nevatamate, in caz cotrar pescarul va fi obligat sa achite 20 lei pentru fiecare kg suplimentar.
Reguli de conduita
Pescarul poate fi insotit de o singura persoana, restul persoanelor vor achita o taxa de agrement de 15 lei /persoana. Un singur insotitor al pescarului, poate pescui doar cu o undita (la caras), in dreptul locului de pescuit ocupat.
Se va prezenta personalului baltii pestele prins in orice moment in care este solicitat acest lucru, precum si cel retinut la plecare. Este interzisa pastrarea pestilor prinsi peste limita admisa daca nu se intentioneaza achizitionarea suplimentara a acestora.
Pescarul are obligatia sa se aseze in dreptul locului de pescuit ales de la inceputul partidei, acesta isi poate schimba locul de pescuit numai prin anuntarea si cu acordul administratorului baltii.
Este interzis crearea de locuri de pescuit in stuf.
Atat pescarii cat si insotitorii acestora, vor avea un comportament respectuos si civilizat fata de ceilalti pescari si fata de personalul baltii, respectand regulamentul baltii. In caz contrar, vor fi evacuati de pe balta, fara a li se returna taxa, in cazul in care a fost achitata.
Este interzis scaldatul (inclusiv pentru recuperarea sculelor luate de pesti) si pescuitul de pe diguri. Pentru recuperarea lansetei sau unditei se va anunta paznicul.
Linistea si curatenia
Pe Balta Caciulati sunt interzise muzica, petrecerile sau orice alta activitate ce poate deranja pescarii din jur. La locul de pescuit este obligatorie pastrarea ordinii si curateniei.
Controlul
Personalul Baltii Caciulati, are dreptul sa controleze pescarul, inclusiv in interiorul autoturismului. Se va cantarii pestele prins, daca este cazul.
Atentie !!!

Caracteristici
Judet Ilfov
Persoana Fizica sau Firma Firma
vizualizari: 2115

Balta Caciulati

Raportează