• Adauga ca favorit
    Adaugă ca favorit
    Balta Magura 9
  • Balta Magura 9
  • Balta Magura 9
  • Balta Magura 9
Căscioarele, jud.Călărași
adaugat la: 07 December 2017, Număr anunț: 403
Lacul de pescuit sportiv „Magura 9” este o acumulare de aproximativ 14 ha luciu de apa care face parte din Valea Zboiului, este amplasata in judetul Calarasi, la 43 km de Bucuresti. Se pleaca pe drumul catre Oltenita, dupa ce se termina comuna Frumusani se face dreapta pe DJ 401 catre Comunele Heresti, Hotarele si se va intersecta cu DN 41 Oltenita – Giurgiu, unde vom face stanga catre Oltenita. La aproximativ 2 km cand s-a facut stanga veti intalni indicator catre ACCES MAGURA9.

Magura 9 are o lungime de aproximativ 1.3 km, adancimea variaza intre 1.5 si 4.5 metri, fundul baltii este in general tare, alternand cu zone cu mal in apropierea stufului care se intinde pe ambele maluri. Accesul pe acumularea „Magura 9” se face pe drum pietruit amenajat din DN 41 (Oltenita-Giurgiu), drum ce se mentine foarte bine si in conditii de ploaie. Este singura cale de acces in incinta locatiei. Cu masina se ajunge pana in incinta administratiei Lacului, unde exista parcare amenajata si pazita, o harta cu prezentarea locurilor de pescuit. Dupa alegerea locului de pescuit, pescarul se va deplasa la locul ales sau rezervat si va descarca echipamentul dupa care va aduce masina in parcare.

Acumularea va ofera 36 de pontoane cu dimensiunea de 20 mp (4 m*5 m) fiecare, situate la o distanta de 30 m. Se pescuieste pe un singur mal si specia predominanta este crapul comun si oglinda.

Balta a fost preluata fara a se navodi in prealabil, iar la un pescuit de control s-a putut constata ca exista o populatie buna de crap si cteno (4-5 kg/ buc ca si generatie) si exemplare de somn si crap peste 10 kg, estimandu-se o populatie piscicola de crap, cteno existenta in jur a 4 tone. In primavara acestui an s-a populat cu 8 t de crap cu dimensiuni intre 2.800 kg si 5.000 kg. si 56 de exemplare avand o medie de 10 kg .


Caracteristici
Judet Călărași
Persoana Fizica sau Firma Firma
vizualizari: 1966

Balta Magura 9

Raportează