• Adauga ca favorit
    Adaugă ca favorit
    Lacul Luciana
  • Lacul Luciana
  • Lacul Luciana
  • Lacul Luciana
Butimanu, jud.Dâmbovița
adaugat la: 14 December 2017, Număr anunț: 505
Lacul Niculesti Lucianca este situat pe cozile Snagovului (in aval de ferma piscicola Butimanu, iazul 8) si se afla la hotarul dintre comuna Butimanu si comuna Niculesti in amonte de iazurile fermei Peris care sunt situate pe aceeasi vale.

Lacul are o lungime de 900 m si o latime medie de 300m.

In amontele iazului o suprafata de cca. 3 ha este acoperita cu stuf, fundul bazinului este cuvat neaccidentat, iar adancimea in aval 5-6 m, in amonte 1-1,5 m.

Intrucat bazinul are curent continuu de apa el este exploatat in regim de crescatorie piscicola intensiv furajata procedand an de an la o suprapopulare de material piscicol de o vara/trei veri, popularea facandu-se din speciile fitofagi, cteno, crap, caras, biban, salau, babusca.

Pescuitul de recolta se face numai in timpul rece al anului si nu se recolteaza decat speciile de fitofagi.

Toate celelalte specii ce fac deliciul pescarilor amatori raman in balta an de an , ceea ce justifica faptul ca in balta Niculesti Lucianca pescarii sportivi au avut capturi de crap la 18 Kg, cteno la 15 Kg, caras 500-600 g si salau la 3-3,5 kg.

Conditiile de a ajunge pe lac la locul dorit sunt foarte bune intrucat ambele maluri sunt pietruite. Pe malul lacului exista si un bar dotat cu aproape toate marfurile de care ar avea nevoie un pescar iesit sa-si petreaca un weekend placut. Imbinand utilul cu placutul, la intoarcere satisfactia e cu atat mai mare cand dupa orele petrecute in aer liber ai posibilitatea sa pleci si cu o anumita cantitate de peste in juvelnic.

Caracteristici
Judet Dâmbovița
Persoana Fizica sau Firma Firma
vizualizari: 1262

Lacul Luciana

Raportează