Pescuitul cu Punga PVA

Pescuitul cu pungi PVA si mai ales cu monturi critic echilibrate a inceput sa fie tot mai indragit si de pescarii romani. Chiar daca la prima vedere pare o chestie extrem de complicata, realizarea unui „bag” este foarte simpla.

Tot ce avem nevoie este o montura simpla, realizata cu un plumb inline – preferabil patrat si de un rig bazic.

Iar daca aveti probleme in realizarea rig-ului, sau timpul nu va permite, Korda s-a ocupat deja de aceasta problema, rig-urile gata facute pentru pungile PVA fiind o solutie foarte practica. Sunt realizate din materiale premium iar eficienta lor se bazeaza pe experienta pescarilor englezi, mai fani ai monturilor PVA.

Daca sunteti adeptul realizarii rig-urilor tot ce aveti nevoie este un carlig ( wide gape sau curv shank), un fir matasos pentru monturi si o bucatica de varnis de ghidaj. Lungimea recomandata a rig-ului 7-10 cm. Un vartej cu anou asigura conectarea rig-ului la montura si asigura o mobilitate foarte buna a acestuia. Monturile pentru „bag”-uri se pot realiza pe segmente de leadcore sau folosind tijele pentru monturi PVA cum sunt cele de la Avid.

In materie de nada, funtioneaza extrem de bine mixurile de micropelete (2-4,5mm), sparturile de boilies, sau mix intre acestea la care se pot adauga si viermusi, mai ales iarna. Un mare avantaj al pungilor PVA este acela ca se pot utiliza si lichide nutritive, astfel atractia va fi maxima.

Sa ne oprim putin si la partea de momeli de carlig. Monturile cu pungi PVA funtioneaza foarte bine cu momeli de carlig critic echilibrate. Venind in completarea gamei de boilies critic echilibrat, mai ales pentru situatiile cand sunt necesare momeli de mare atractie – atat coloristic cat si olfactiv- echipa Claumar a lansat pe piata gama de wafters! Ne-am bazat pe cele mai atractive 4 culori si pe aromele care au adus cele mai bune rezultate pe lacurile comerciale dar si pe apele salbatice! Iar dimensiunile de 10mm diametru si 12mm lungime sunt adaptate tuturor situatiilor ce pot aparea la o partida de pescuit.

Ambalate in recipiente cu inchidere etansa care impiedica deshidratarea momelilor, cele 6 arome disponibile sunt; Ananas, Capsuni, Krill, Usturoi si combinatiile perfecte Squid&Capsuni si Capsuni&Usturoi.

Pungile Pva se pot inchide prin metoda clasica -lipire cu saliva- dar eu prefer legarea lor cu banda PVA.

Va invitam si pe voi sa incercati acest stil de pescuit! Nu se stie niciodata cand poate salva o partida de pescuit. La noi s-a intamplat iar aceste monturi si-au gasit locul in trusele noaste! Iar ca sa va ajutam mai mult in alegerea acestui stil de pescuit va invitam sa vizionati un film realizat pe unul din lacurile celebre din Romania, unde acest stil functioneaza foarte bine: Lacul Cetariu

 7,952 vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *